Koldhævede speltboller med æble

Der er nu ikke noget, som en nybagt bolle. Så skulle det da lige være vores koldhævede speltboller med æble. Lige til morgenbordet!

Mmh… nybagte speltboller tilsat nymodne danske æbler. Æblerne tilfører bollerne saft og sødme, som smager skønt bare med en klat smør på. Selvom de tager lidt tid, vil de dufte og smage skønt når de kommer ud af ovnen. De koldhævede speltboller med æble gør det perfekt  til eftermiddagshyggen eller brunchbordet. En lækker bolle med et friskt twist.

Se opskrift
koldhævede speltboller med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær æblet i små tern.
  3. Rør honning ud i vandet og kom solsikkekerner og æbletern ved.
  4. Rør salt, fuldkornsspeltmel og hvedemel i og ælt dejen på køkkenmaskine eller med elpisker med dejkroge i ca. 10 minutter.
  5. Fold dejen ind over sig selv 3 gange og lad den hvile i 30 minutter i en skål på køkkenbordet under et klæde.
  6. Gentag dette i alt 3 gange (svarende til 1,5 time)
  7. Sæt dejen i køleskab natten over.
  8. Om morgenen sættes en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen og der tændes på 250 grader.
  9. Lad ovnen være tændt i 30 minutter inden bollerne sættes ind, så stenen bliver gennemvarm.
  10. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker med en dejskraber.
  11. Sæt stykkerne på bagepapir.
  12. Hiv bagepapiret med speltbollerne over på den brandvarme bagesten og bag dem i 12-15 minutter.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.