Sådan gør du
Jordbærkoldskål
- Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
- Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
- Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
- Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.
Koldskålsgrød
- Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
- Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
- Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
- Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.
Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.