Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød er en lækker køleskabsgrød der er indbegrebet af sommer. Den er lavet på en sød og lækker jordbærkoldskål, som også sagtens kan nydes, som den er.

Hvis du har en rest af koldskål, er det oplagt at lave den til en cremet koldskålsgrød. Den lækre, kolde grød er skøn i sommerens varme, da den er mættende og samtidig frisk og kold. Den er med til at give en god start på dagen med en smag af dansk sommer. Server den hele sommeren, og når der er en rest koldskål i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldskålsgrød med jordbær: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Koldskål med jordbær
1 æg
20 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
500 g kærnemælk
300 g tykmælk
250 g friske jordbær
1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød
1,5 dl færdig jordbærkoldskål
1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 spsk Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
1 nip salt

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  1. Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
  2. Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
  4. Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

  1. Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
  2. Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
  3. Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
  4. Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.

Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.