Sådan gør du
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
- Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
- Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
- Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
- Fordel remonce langs hele julekringlen.
- Fold dejen ind over midten og form en kringle.
- Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
- Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.
Lad din kringle køle helt ned inden servering.
Et godt tip: Hvis du vil have en helt klassisk kringle, kan du også sagtens udelade appelsinen i din remonce.