Kringle med appelsinremonce

En skøn kringle der er fyldt med lækker remonce med et twist af appelsin. Smagen er julet og sød, ligesom den skal være. En perfekt kringle at bage til julens bagværk.

Maria Vestergaard har lavet denne kringle til at forsøde den mørke tid. Den skønne bløddej fyldt med en cremet appelsinremonce, er slet ikke til at stå for. Hvem elsker ikke nybagt kage af den gamle skole? Forkæl dig selv, familie og venner med denne skønne kringle.

Se opskrift
kringle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kringle med appelsinremonce: 5 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Kringle
20 g gær
80 ml mælk
1 æggeblomme
20 g sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
300 g Valsemøllen Hvedemel
150 g smør

Remonce
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
fintrevet skal af øko appelsin

Pensling
1 æggehvide
25 g perlesukker
25 g mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
  2. Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  4. Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
  6. Fordel remonce langs hele julekringlen.
  7. Fold dejen ind over midten og form en kringle.
  8. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  10. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.

Lad din kringle køle helt ned inden servering.

Et godt tip: Hvis du vil have en helt klassisk kringle, kan du også sagtens udelade appelsinen i din remonce.

kringle kringle kringle  kringle

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.