Sådan gør du
- Opløs gæren i den lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen. brug gerne en røremaskine og ælt ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter til dejen slipper siderne.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
- Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 40 minutter.
- Pensl bollerne med æg eller vand. herefter bages bollerne ved 220oC (varmluft 200oC) i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
- Lad krydderbollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Mel som er malet på stenkværn, kan optage meget væske. Du skal derfor tage dig god til til at ælte dejen. Jo længere tid du ælter, jo mere vand kan dejen optage, og jo saftigere et brød får du.