Trekornsbrød

Et trekornsbrød er et godt fuldkornsbrød med masser af smag og kerner. Det er nemt at bage, og har en skøn smag.

Bag et trekornsbrød, når du ønsker et luftigt og lækker fuldkornsbrød. Det er fyldt med masser af god smag, og så passer det lige til eftermiddagskaffen eller morgenbordet. De lækre kerner giver brødet noget struktur og mætter godt. Opskriften giver to lækre brød, så der er rigeligt til hele familien. Ellers kan du fryse det ene ned, så er det lækkert hjemmebagt brød til en anden dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Se opskrift
trekornsbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Trekornsbrød: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom 5-korns blandingen i blød med 4 dl kogende vand og lad stå i 60 min. (Du kan også vælge at sætte den i blød dagen inden, i 4 dl lunkent vand).
  2. Opløs gæren i den kolde kærnemælk.
  3. Tilsæt 5-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  4. Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
  6. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  7. Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.