Sådan gør du
- Kom 5-korns blandingen i blød med 4 dl kogende vand og lad stå i 60 min. (Du kan også vælge at sætte den i blød dagen inden, i 4 dl lunkent vand).
- Opløs gæren i den kolde kærnemælk.
- Tilsæt 5-kornsblanding og de øvrige ingredienser. Tilbagehold ca. 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Hæv dejen tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Slå herefter luften ud af dejen, og form den til 2 brød.
- Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Rids dine trekornsbrød og pensl med vand. Drys evt. med havregryn og frø.
- Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).
Et godt tip: Mangler du inspiration til din bagning med fuldkorn? Så server fx disse lækre koldhævede fuldkornsboller på morgenbordet, eller måske en omgang grove boller med hvedekerner. Du kan også blive endnu klogere på, hvad fuldkorn er for en størrelse, og hvordan du bedst bager med det i vores bageskole. Her giver vi dig endnu mere viden om det grove brød, og hvordan du får de bedste resultater.