Langtidshævet pizza med poolish og pizzasurdej

Bag en langtidshævet pizza med poolish og Valsemøllen Pizzasurdej. 

Med en poolish dej bruger man to deje – en poolish dej og en hoveddej. Poolish dejen er en fordej, som man blander med lige dele vand og mel, som giver en god smag og konsistens til den færdige pizzabund. Poolish dej er en våd dej at arbejde med, i forhold til, hvis man bager med biga.

Når man bager med Valsemøllen Pizzasurdej får du tørret surdej på hvede, der er startet op som en traditionel surdej, og herefter tørret ind og formalet. Den er udviklet efter italienske traditioner som en ’levito madre’, så du får en mild og aromatisk surdej, og ikke den stærke og syrlige surdej, som er mere udbredt i nordisk bagværk.

Du kan læse meget mere om pizzabagning ivores pizza bageskole her. 

OBS: vær opmærksom på at æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner.

Se opskrift
Pizzasurdej - Sådan bager du med pizzasurdej

Køkkentid
1 t.

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

Poolish 

177 g vand
177 g Valsemøllen Tosca Farina Pizzamel
1,36 g tørgær (4 g almindeligt gær)

Hoveddej

355 g poolish
402 g vand
693 g Valsemøllen Tosca Farina Pizzamel
23 g salt
27 g Valsemøllen Pizzasurdej

Sådan gør du

Dag 1

 

  1. Kom mel i en skål og vend tørgæren i. rør i hånden eller evt på røremaskine.
  2. Tilsæt vand, og ælt godt sammen i hånden. Lad det hæve i en lukket beholder i 1 time ved stuetemperatur.
  3. Kom poolishen i køleskabet i 20-24 timer (fermentering).

Dag 2

 

  1. Tag poolishen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
  2. Tilsæt vand, pizzasurdej og pizzamel til poolishen. Ælt dejen på i en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
  3. Tilsæt salt, og ælt dejen på en røremaskine i 5 minutter ved mellem hastighed. Når dejen er skær (blank og glat), så er den færdigæltet.
  4. Smør olivenolie i en skål, og kom dejen i. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur. Dette kaldes bulk-hæve.
  5. Vend dejen ud på et let melet bord, og del dejen i 6 lige store klumper a 250 g.
  6. Stram dejkuglerne op til kugler ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
  7. Kom dejkuglerne i en lukket kasse fx. hævekasse, og sæt dem på køl i 24 timer

Dag 3 

 

  1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  3. Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.