Sådan gør du
Dag 1
- Kom mel i en skål og vend tørgæren i. rør i hånden eller evt på røremaskine.
- Tilsæt vand, og ælt godt sammen i hånden. Lad det hæve i en lukket beholder i 1 time ved stuetemperatur.
- Kom poolishen i køleskabet i 20-24 timer (fermentering).
Dag 2
- Tag poolishen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
- Tilsæt vand, pizzasurdej og pizzamel til poolishen. Ælt dejen på i en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
- Tilsæt salt, og ælt dejen på en røremaskine i 5 minutter ved mellem hastighed. Når dejen er skær (blank og glat), så er den færdigæltet.
- Smør olivenolie i en skål, og kom dejen i. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur. Dette kaldes bulk-hæve.
- Vend dejen ud på et let melet bord, og del dejen i 6 lige store klumper a 250 g.
- Stram dejkuglerne op til kugler ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
- Kom dejkuglerne i en lukket kasse fx. hævekasse, og sæt dem på køl i 24 timer
Dag 3
- Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
- Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
- Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.
Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.