Limepie

Man må tage det sure med det søde. Især når det gælder lækre desserter! En limepie har nemlig begge dele, og opskriften giver ikke mindre end 16 små tærter.

Limpie er lavet med de knap så sure lime og toppet med en sød marengs, der giver det perfekte modspil. De små tærter er både søde at se på, og så tilfredsstiller de den søde tand. Den let syrlige dessert er god efter et tungt måltid, da den føles let og frisk. Måske det næsten er den perfekte dessert?

Se opskrift
limepie

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Limepie: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Mørdej
120 g smør
225 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk usprøjtet citronskal, revet
3 spsk sukker
1 lille æg

Limecreme
4 usprøjtede lime, fintrevet skal heraf
1 dl limesaft
1½ spsk Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
125 g flormelis
1 dl sødmælk
3 hele æg
3 æggeblommer
60 g smør

Marengstopping
120 g æggehvider
300 g sukker
120 ml vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Tænd ovnen på 175°C.
  2. Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
  3. Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
  4. Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
  5. Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.

Limecreme

  1. Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
  2. Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
  3. Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.

Marengstopping

  1. Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
  2. Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
  3. Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
  4. Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
  5. Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
  6. Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.