Sådan gør du
Mørdej
- Tænd ovnen på 175°C.
- Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
- Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
- Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
- Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.
Limecreme
- Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
- Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
- Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.
Marengstopping
- Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
- Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
- Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
- Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
- Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
- Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.