Luftige norske klejner

Står du og skal lave klejner til julehyggen? Så kan du lave disse lækre luftige norske klejner, som er udviklet af Cathrine Brandt. De luftige norske klejner er lavet på en smørrig gærdej med massere af citron. Klejnerne kan toppes med en smagfuld og frisk citronglasur, som gør klejnerne ekstra velsmagende. Opskriften er let at gå til, og på ingen tid har du lavet de lækreste luftige norske klejner. Klejnerne kan bages til dig selv, familien eller til dit julearrangement. Find mere juleinspiration og opskrifter, her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luftige norske klejner: 3 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

10 klejner

Klejner

70 g mælk
60 g blødt smør
25 g gær
60 g rørsukker
1 æg
1 tsk. kardemommefrø, knuste
1/2 tsk. salt
1 citron, skallen benyttes
250 g Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1000 g palmin, til kogning

Glasur
100 g flormelis
2-4 spsk. citronsaft
Gul frugtfarve

Sådan gør du

  1. Lun mælken i en gryde til den er godt varm og hæld det i en skål.
  2. Kom smørret i, og rør sammen.
  3. Tilsæt gær og rørsukker, og rør i skålen til gæren er opløst.
  4. Tilsæt æg, kardemomme, salt, citronskal og mel. Ælt til dejen slipper skålens kanter.
  5. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
  6. Varm palmin op til 180°C i en gryde.
  7. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1 cm i tykkelse og ca. 20 x 25 cm i bredde og længde. Skær dejen ud i 10 rektangler på 5 x 10 cm.
  8. Skær et ca. 3 cm. snit i midten af hvert rektangel. Det er vigtigt, at du laver et langt nok snit, da klejnen gerne skal have et hul i midten – det sikrer, at de kan bages helt igennem, når de friteres.
  9. Træk den ene ende af dejen igennem snittet.
  10. Læg klejnerne på et stykke bagepapir.
  11. Når palminen er 180°C, koges hver klejne til de er godt gyldne på hver side. Det er vigtigt at din palmin har præcis rette temperatur på 180°C, før du kommer klejnerne i.
  12. Læg klejnerne på en rist eller et fedtsugende papir.
  13. Rør flormelis, citronsaft og lidt gul frugtfarve sammen.
  14. Pynt de afkølede klejner.

 

Et godt tip: Kender du til forskellen på de forskellige typer af klejner? Find bageskolen Sådan laver du klejner, her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.