Luksus brunsviger

En luftig og lækker luksus brunsviger med en skøn remonce og hjemmekogt vaniljecreme. Så kan man ikke bede om mere. Giv dig i kast med en hjemmelavet luksus brunsviger bagt på Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel.

Hjemmelavet luksus brunsviger er perfekt bagværk til eftermiddagskaffen eller som fødselsdagskage. Server brunsvigeren som den er eller pynt den med flødeskum. Du kan med fordel også bage en dobbelt portion og lave den som brandepandekage, hvis du skal have mange gæster.

Se opskrift
luksus brunsviger

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t og 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luksus brunsviger: 3 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

1 stor kage

Kage
200 g mælk (koldt)
50 g vand (koldt)
30 g gær
40 g sukker
1 æg
450 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
4 g salt
40 g blødt smør

Vaniljecreme
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2,5 dl mælk

Remonce
100 g blødt smør
200 g mørk muscovadosukker – kan erstattes med brun farin eller lys muscovadosukker.

Sådan gør du

Dej

  1. Kom mælk, vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen. Kom ægget i og rør det ud.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt til den er glat og slipper skålens kanter.
  3. Dejen skal æltes godt og gerne længe, da den er våd og fugtigt. Brug gerne en røremaskine eller en håndmixer med dejkrog.
  4. Når dejen er samlet, tilsættes det bløde smør og æltes ind i dejen. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 minutter.
  5. Kom et stykke bagepapir i en form på ca. 30 x 35 cm.
  6. Vend dejen ud i formen og fordel den – det gøres nemmest med fugtige hænder.
  7. Lav fordybninger i dejen med fingerne. De må gerne være dybe, men sørg for ikke at prikke igennem dejen.
  8. Lad dejen efterhæve tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke øverst i ca. 45 minutter.

Fyld

  1. Mens kagen hæver, så laves fyldet. Vaniljecremen koges først, så den kan nå at køle af.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med sukkeret.
  3. Kom vaniljesukker og æggeblommer i en gryde og pisk det sammen let.
  4. Tilsæt maizena og pisk lidt igen og hæld derefter mælken i.
  5. Kog vaniljecremen op ved lav varme under konstant omrøring. Lad det koge et par minutter til cremen er tyknet.
  6. Kom cremen i en skål og læg husholdningsfilm direkte oven på cremen, så der ikke dannes en skorpe. Lad vaniljecremen køle af i køleskabet.
  7. Tænd ovnen på 190°C (varmluft 175°C), så den kan nå at blive varm, mens vaniljecremen køler ned
  8. Rør det bløde smør og muscovadosukker sammen i en skål.
  9. Tilsæt den afkølede vaniljecreme og rør det sammen.
  10. Fordel fyldet ud over dejen, og bag brunsvigeren i ca. 20 minutter i midten af ovnen.
  11. Hold øje med fyldet, så det ikke bliver for mørkt. Lad kagen køle af og server den gerne inden for få timer efter bagning.

Et godt tip: Du kan med fordel bage en dobbelt portion, hvis du skal bage til mange. En dobbelt portion passer perfekt i en almindelig bradepande.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.