Sådan gør du
Dag 1
- Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
- Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
- Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet. Fold dejen.
- Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer. Du kan også springe koldhævning over, og lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
- Del dejen i to og fordel hver dej på en bageplade med bagepapir, så formen er rund som en pizza, ca. 1,5-2 cm tykkelse.
- Pensl med olie og drys med havsalt og tørret chili på toppen og slut af med frisk serrano og forårsløg.
- Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C). Sæt det første madbrød på den varme bageplade/bagesten/-stål vha. af bagepapiret.
- Bag madbrødet i 20-25 minutter.
- Gentag processen med det andet madbrød.
Et godt tip: Har du alligevel gang i grillen, kan madbrødet også bages på grillen. Se hvordan du bager brød på grill her >. Har du ikke Valsemøllen Surdejsboller ved hånden, kan du i stedet bruge denne opskrift på Focaccia med Tipo 00 hvedemel.