Madbrød med tomat og ost

Prøv denne opskrift på madbrød med tomat og ost udviklet af Cathrine Brandt. Med et madbrød kan du variere dit valg af topping, hvad end det er til aftensmad eller frokost. I denne opskrift har Cathrine Brandt bagt et saftigt, sprødt og luftigt madbrød med tomat og ost. Du kan også smøre det med creme fraiche. Eller olivenolie og salt. Det er helt op til dig. Vil du hellere bage mere af fyldet med – så gør endelig det. Mulighederne med et hjemmebagt madbrød med fyld er virkelig, virkelig mange.

Lad dig inspirere, og server dit hjemmebagte madbrød med lige netop dit yndlingsfyld.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 personer

Surdej

50 g vand
50 g moden surdej
50 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel

Dej

250 g vand
340 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g surdej (kan erstattes af 20 g vand og 5 g gær)
8 g salt
Tomatsovs – gerne hjemmelavet af en dåse hakkede tomater, salt, peber, lidt rørsukker og olivenolie blendet sammen
Parmesan
Dit yndlingsfyld

Sådan gør du

 

Dag 1

  1. Fodr din surdej, og lad den stå lunt til den er bageklar.
  2. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til det er homogent. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter (autolyse).
  3. Tilsæt surdej, og ælt det ind i dejen.
  4. Tilsæt salt, og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Ælt meget gerne dejen på en røremaskine.
  5. Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olivenolie. Lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 3-4 timer til dejen er hævet med ca. 40 %. Kom dejen på køl til dagen efter.

Dag 2

  1. Varm bagestål eller bradepande op i ovnen ved 250 grader varmluft – hvis du har en Challenger Bread Pan vil det også fungere helt optimalt.
  2. Vend dejen ud i din brødpande eller på et stykke bagepapir.
  3. Fordel dejen med fugtige fingre til den er ca. 0,5-1 cm høj.
  4. Smør madbrødet med tomatsovs – gerne hjemmelavet. Se hvordan under ingredienser.
  5. Bag madbrødet i ca. 10 minutter til let gyldent. Tag brødet ud, og drys med fintrevet parmesan.
  6. Bag madbrødet yderligere i ca. 10 minutter til godt gyldent.
  7. Nyd madbrødet lunt eller lad det afkøle på en rist. Skær madbrødet i ønskede stykker, og server med dit yndlingsfyld.

Tip: Gør ligesom Cathrine Brandt og top dit madbrød med ruccola, cherrytomater skåret i både og vendt med olivenolie, salt, balsamico og hvidvinseddike, skinke, artiskokhjerter, oliven, creme fraiche og balsamico glace. Du kan også lave en vegetarisk udgave med lækre grøntsager eller kartofler skåret i tynde skiver og bagt med de sidste 10 minutter.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.