Små rugbrød

Bag små rugbrød til madpakken eller spis dem som en mættende snack. De er nemme at bage og smager skønt.

Hvis du savner et mættende brød til madpakken, og børnene er blevet trætte af de klassiske madder. Så bag disse små rugbrød, der er fyldt med frø, kerner og fuldkorn. De er fulde af god smag, og så er de bagt helt uden surdej. Ved at bage brødene samlet i en brandepande, beholder de fugten, og får en skorten øverst. De er derfor nemme at skære over og dermed bruges som sandwichbrød.

Se opskrift
små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små rugbrød: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

16 små rugbrød

25 g gær
2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mørk øl
1 pose Valsemøllen økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Valsemøllen Rugkerner og 1 dl kogende vand)
300 g Valsemøllen Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
1 1/2 tsk. salt
250 g Valsemøllen rugmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Et god tip: Ønsker du at spare tid i køkkenet? Så kan du med fordel bage dine små rugbrød til madpakken med en Valsemøllen rugbrødsblandning.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.