Sådan gør du
Havtornskompot
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
- Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup.
- Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.
Bunden
- Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
- Samle dejen med æggeblommerne.
- Beklæd en bradepandeform (ca. 15 cm x 30 cm) med bagepapir, og pres dejen ud i formen.
- Bag den i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i ca. 12 min.
Fyld
- Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden.
- Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.
Makronmasse
- Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden tilsætningen af marcipanklumper.
- Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
- Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.
- Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.
Pynt
- Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokolade blomsterblade og frysetørrede havtorn.