Sådan gør du
- Rist sesamfrø ved 150°C i 20 minutter.
- Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt derefter de øvrige ingredienser undtagen salt.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug en røremaskine.
- Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
- Del dejen i 20 lige store stykker, form derefter bollerne, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted. Herefter bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (Varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 20 min.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.