Madpakkerugbrød med frø og kerner

De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Perfekt til en sandwich eller skole-snacks til madpakken.

Se opskrift
madpakkerugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madpakkerugbrød med frø og kerner: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 10 stk.

1 dl yoghurt naturel
ca. 3-4 dl. vand
1 spsk. sirup
3 tsk. salt
1½ spsk. olie
25 g gær
1 dl Valsemøllen økologiske frø og kerner fx sesamfrø, solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner
250 g Valsmeøllen groft rugmel
200-250 g Valsemøllen dansk hvedemel
ca. 1 dl Valsemøllen økologiske frø til drys

Sådan gør du

  1. Rør yoghurt, vand, sirup, salt, olie og gær sammen.
  2. Rør herefter frø/kerner og rugmel i.
  3. Kom hvedemel i og ælt til en fast og smidig dej
  4.  Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen og form den til en tyk aflang rulle.
  6. Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø.
  7. Skær den i 10 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i 30 min.
  8. Bag dem  i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
  9. Afkøl på rist.

Tip! Brødene kan fryses.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.