Monkey Bread – madbrød med urter og ost

Monkey bread eller madbrød kan være en vidunderlig tilføjelse til et måltid, men dette madbrød med ost og urter er så godt, det kan spises uden andet end en god appetit.

Madblogger Maria Vestergaard har haft sin datter med i køkkenet og bagt dette lækre madbrød fyldt med cremet ost og urter for at give brødet en lækker smag og konsistens. Brødet er bagt på Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel og Valsemøllen Økologisk Manitoba for at gøre det ekstra luftigt. Monkey bread betegner et brød, hvor det samles i kugler og bages ind i hinanden. Giv dig i kast med Marias version eller tilsæt de krydderier, urter eller ost, som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Monkey Bread – madbrød med urter og ost: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

1 dl. Mælk
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. Salt
150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
150 g Valsemøllen Økologisk Manitoba hvedemel
100 g cheddar
Et bundt persille
Et fed hvidløg
½ tsk. Flagesalt
200 g flødeost
Æg til pensling

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  3. Rør godt rundt og tilsæt gær der opløses i mælken.
  4. Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen.
  5. Ælt dejen til den er smidig og glat.
  6. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  7. Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost.
  8. Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1 cm.
  9. Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir.
  10. Lad det ubagte brød hæve yderligere 45 minutter.
  11. Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter.
  12. Server og spis med det samme. Velbekomme.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.