Sådan gør du
- Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
- Kom yoghurt, hvedemel og salt ved og ælt dejen til den er glat og samlet. Dejen kan æltes på enten røremaskine eller i hånden.
- Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur indtil, den er hævet til dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Det er ikke så afgørende, om dejen deles i lige store stykker. Drys med sesamfrø og rul dejen ud til et fladt naanbrød.
- Steg dine naan på en tør og meget varm pande. Lad det stege 1-2 minutter på den ene side indtil det bobler op. Vend og steg gyldent på den anden side. Fortsæt til alle brød er stegt. Imens smeltes smør i en gryde. Pensl hvert naan med smeltet smør, drys med hakkede krydderurter og server.
Et godt tip: Naan betyder ’blødt brød’. Gær og yoghurt sikrer et fyldigt, blødt og let naanbrød, der ikke har en sprød skorpe. Yoghurt giver en mild og let syrlighed til det pandestegte brød, der er meget karakteristisk for naan.