Sådan gør du
Solsikke Gourmetrugbrød
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt vandet.
- Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer (med dejkrog) på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
- Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat overfladen let ud, og lad den hæve tildækket i 45-60 minutter ved stuetemperatur.
- Bag brødet nederst i en forvarmet ovn ved 200ºC (varmluft 175ºC) i ca. 60 minutter.
- Tag det færdigbagte brød ud af formen, og stil det til afkøling.
Peberrodscreme
- Rør cremefraiche sammen med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag til.
- Pisk cremen luftig med en elpisker.
- Rør æbletern i cremen.
Gourmet sildemad
- Anret sildemaden med en skive Gourmetrugbrød med smør, salat i bunden, sildefileter, æbleskiver, peberrodscreme og ristede græskarkerner.
Et godt tip: Skal du have en værtsgave med til julefrokosten så prøv denne værtsgave på lækre ingefær småkager.