- Hæld kogende vand over Valsemøllen klar til brug kerner og lad dem stå at trække i 5 min.
- Hæld vandet fra og køl dem af.
- Pil ærter fra ærtebælge og skræl gulerødder og skær dem i små stykker.
- Hak persille, mynte og mandler groft.
- Bland ærter, gulerødder, persille, mynte og mandler med bygkernerne.
- Bland alle ingredienser til dressingen og smag til – tilsæt evt. mere alt efter smag.
- Vend det hele sammen, og opbevar salaten i køleskabet indtil servering.
Opskrift
- 1 pose Valsemøllen klar til brug fuldkorns perlebyg eller Valsemøllen klar til brug rugkerner
- 500 g ærtebælge
- 3-4 gulerødder
- 1 par store håndfulde persille
- Lidt frisk mynte, eller anden krydderurt
Dressing: 1 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike, 1/4 dl. olie, saft fra 1 lime, 1 tsk. honning, salt og peber