Sådan gør du
- Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
- Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.
- Tilsæt melblandingen, revet æble og revne gulerødder. Ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Form 10-12 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag på midterste rille i ca. 12-15 minutter.
- Nyd dine økologiske madpakkeboller lune med smør med det samme – og top så med dit yndlingspålæg, så du er sikret en lækker madpakke i morgen.
Et godt tip: Vil du koldhæve bollerne skal du halvere gær mængden og lade dejen stå på køl i 6-24 timer.