Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål og tilsæt gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt melblandingen.
- Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
- Rør kanelremonceblandingen sammen med smør og vand.
- Vend dejen ud på bordet og rul den ud (ca. 30×40 cm). Fordel remoncen jævnt på dejen.
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel som vist i videoen.
- Del dejen i 8 lige store strimler. Twist dejen så hver del bliver snoet. Sno hver enkel del rundt om sig selv. Nedenfor kan du se fremgangsmåden.
- Lad kanelsnurrerne hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Pensl kanelsnurrerne med et sammenpisket æg, mælk eller vand og bag i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (ved varmluft 200°C) i 10-12 minutter, til de er gyldne.
Et godt tip: Prøv også at bage kanelsnurrer fra bunden af.