Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt vandet og brun farin.
- Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer (med dejkroge) på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
- Lad dejen hvile i skålen i 20-30 minutter. Ælt herefter i 2 -3 minutter.
- Kom dejen i en bradepande med bagepapir ca. 20×30 cm. Fordel dejen med våde hænder og drys med solsikkefrø. Del dejen med en kniv i 10 små brød.
- Lad rug-klapperne hæve tildækket i 60 minutter.
- Bag rug-klapperne i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter.
- Lad dem køle af i formen.
Et godt tip: Brug også Valsemøllen Økologisk Kernerugbrød til at bage lækre rugsnacks, som også er en god måde at pifte madpakken op.