Sådan gør du
Semlor boller
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
- Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist. Tag 12 stk. af til alm. boller og 12 stk. til semlor.
Kagecreme
- Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
- Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk.
- Lad cremen køle helt ned.
Samling af semlor
- Klip toppen (i en trekant) af halvdelen af bollerne og tryk let ned i hullet, så der er plads til fyld.
- Kom Semlor fyld i en sprøjtepose med tyl, sprøjt rundt i den udhulet bolle (fordel det over de 12 boller), top op med flødeskum.
- Sæt toppen på igen og sigt med flormelis.
Et godt tip: Vil du hellere bage semlor fra bunden? Så find opskriften på svenske semlor med hvid chokoladecreme her.