Sådan gør du
Kransekagebund
- Ælt marcipan, smør, sukker og lakrids sammen. Tilsæt æg, og ælt godt.
- Sigt mel i dejen, og ælt det godt.
- Smør dejen ud i en kagering (ca. 14 cm i diameter).
- Bag kagebunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.
Passionsfrugtmousse
- Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i ca. 10 minutter.
- Halvér passionsfrugterne, og skrab alt saft og kerner ud.
- Kom passionsfrugtsaft og -kerner i en gryde sammen med citronsaft og sukker. Bring i kog, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
- Sigt kernerne fra blandingen, så du har saften tilbage – der skal være ca. 2 dl passionsfrugtsaft.
- Rør den udblødte husblas i saften.
- Pisk fløde til en let pisket flødeskum, og vend forsigtigt saften i flødeskummet. Kom moussen på en sprøjtepose.
- Udstik 8 små kransekagebunde med en udstikker (3 cm i diameter).
- Fyld silikonekugler næsten helt op, men hold ca. 0,5 cm til kanten.
- Placér en kransekagebund i hver, og pres let.
- Skrab overskydende mousse fra. Stil dem på frys i minimum 3-4 timer.
Glaze
- Udblød husblas i rigeligt, koldt vand i 10 minutter.
- Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen
- Tilsæt husblas, og rør det forsigtigt i massen.
- Hak chokolade, og hæld den op i en høj kande, og hæld den varme væske op til chokoladen.
- Tilsæt pastafarve og guldstøv.
- Blend det sammen en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.
- Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
- Befri desserterne fra silikoneformen.
- Placér dem på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen udover desserterne ved at bruge zigzag-bevægelser.
Placér desserterne på et serveringsfad. Pynt med lakrids og blomster.