Økologisk surdejsbrød med tørret surdej

Bag et lækkert økologisk surdejsbrød med tørret surdej.

Skal dit næste projekt være at bage et lækkert, velsmagende surdejsbrød med tørret surdej? Så foreslår vi dette surdejsbrød, der giver et smagfuldt brød med sprød skorpe og saftig krumme.

Denne opskrift er lavet med Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Tørret Surdej består af aktiv økologisk spelthvedesurdej, som er tørret ind og formalet, så du kan få glæde af alle surdejens gode egenskaber – på den nemme måde uden at skulle passe og pleje den. Og så giver det tilmed bagværket både en dybere smag og en sprødere og mere rustik skorpe.

Kunne du tænke dig endnu flere opskrifter på bagværk med tørret surdej, har vi samlet nogle lige her.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologisk surdejsbrød med tørret surdej: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

 

  1. Kom vand, mel og tørret surdej i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 30 min.
  2. Opløs gæren helt ud i lidt vand (ca. 1/4 dl vand), og ælt den langsomt i dejen. Tilsæt nu salt, og ælt dejen til den er glat, skinnende og har udviklet en fin glutenstruktur. Du kan lave en glutentest på dejen, hvis du er i tvivl.
  3. Kom dejen i en bøtte smurt med lidt olie. Læg et tætsluttende låg på, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Lav en foldning på dejen ved at løfte dejen ind under sig selv hele vejen rundt. Herved strammes glutenet. Lad nu dejen hvile til den knap er en halv gang større.
  4. Drys en hævekurv med rismel. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og form det til et rundt brød. Læg dejen i hævekurven med bunden opad.
  5. Lad dejen efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur inden, at den stilles til koldhævning i køleskabet natten over.

Dag 2:

 

  1. Dagen efter sættes en rund gryde i ovnen, der tændes på 250°C varmluft. Lad ovnen og gryden varme op i 45 minutter.
  2. Vend brødet ud på et stykke bagepapir, der er klippet rundt. Bagepapiret skal være større end hævekurven. Snit et ønsket mønster i dejens overflade med en dejsnitter.
  3. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af og sænk dejen ned i gryden. Pas på fingrene! Læg låget på igen, og bag brødet med låg ved 220°C varmluft i 20 minutter.
  4. Tag låget af, og bag brødet i yderligere 20 minutter til godt gyldent. Lad brødet afkøle på en rist og nyd.

Et godt tip: Hvis du ikke har rismel, kan du i stedet bruge et hørklæde eller alm. vistestykke drysset med en lille smule mel.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.