Sådan gør du
- Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
- Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.
- Tilsæt melblandingen sammen med gulerødder og solsikkekerner, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med solsikkekerner. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag den i 12-15 minutter.
- Spis dine økologiske grødboller med gulerødder lune med smør, og frys evt. resten ned, hvis der er nogle i overskud.
Et godt tip: Du kan sagtens koldhæve dine økologiske boller med gulerod. Anvend istedet 10 g gær, og følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.