Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt pakkens indhold.
- Ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
- Form ca. 10-12 boller med to skeer. dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistre på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med solsikkekerner eller havregryn.
- Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 225°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af oven i 15-20 minutter.
Et godt tip: Hvis du vil springe koldhævningen af de Økologiske Koldhævede Brunchboller over, skal du bare bruge 25 g gær i opskriften i stedet for og lade dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen.