Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt pakkens indhold.
- Ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Tilsæt tranebær, grofthakkede hasselnødder, sesamfrø og havregryn eller müsli, og ælt det i dejen, til det er jævnt fordelt.
- Dæk skålen til, og lad nu dejen hæve i ca. 60 minutter.
- Form ca. 10-12 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir
- Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 225°C (varmluft 200°C), og bag bollerne i midten af oven i 15-20 minutter.
- Lad dine økologiske müsliboller køle af på en rist.
Et godt tip: Hvis du vil lave de økologiske müsliboller i en sødere udgave, kan du også erstatte tranebær eller nødder med mørk chokolade.