Sådan gør du
Dag 1
- Rør gøren ud i vandet, og tilsæt posens indhold
- Ælt dejen i en røremaskine ved høj hastighed i 8-12 minutter, indtil dejen slipper skålens sider.
- Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad dejen stå på køkkenbordet i 30-60 minutter.
- Fold dejen, og sæt den på køl i 8-24 timer (til næste dag).
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C.
- Sæt en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen, og lad den varme op.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejdeler.
- Sæt bollerne forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Fugt dejdeleren for at undgå, at den klistrer til dejen.
- Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C).
- Sæt bollerne i ovnen på den varme bageplade, bagesten eller bagestål vha. bagepapiret.
- Bag bollerne i 8-20 minutter til de er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Du kan også bage bollerne samme dag, så får du bare lidt mindre lufthuller. Lad dejen hæve første gang i 30 minutter, og del derefter dejen i ca. 12 lige store stykker. Lad dem hæve i yderligere 45-60 minutter, og bag herefter ud fra samme fremgangsmåde.