Sådan gør du
Dag 1:
- Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen til alt melet er absorberet.
- Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.
- Opløs gæren med lidt vand. Kom salt, tørret surdej og gær i melblandingen, og klem det ind i dejen med hånden. Dejen kan skille sig ad, men den samler sig, når du arbejder med den.
- Når dejen er homogen igen, så foldes den.
- Lad dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer til den er hævet med 20-30 procent. Dejen foldes undervejs 4 gange med 30-60 minutters interval.
- Stil dejen i køleskabet natten over.
Dag 2:
- Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme. Har du en bagesten eller et bagestål, skal den sættes ind i oven. Lad ovnen varme op i minimum 1 time.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del dejen i 16-18 boller. Arbejd mindst muligt med dejen.
- Sæt bollerne på et stykke bagepapir.
- Sæt bollerne på bagestenen eller bagestålet, og skru ovnen ned på 250°C (varmluft 225°C). Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.
Et godt tip: Har du ikke en bagesten eller et bagestål, bages bollerne på en bageplade med bagepapir.