Othellolagkage

Bag en klassisk othellolagkage med et moderne twist til dessert- eller kagebordet til konfirmation, fødselsdag eller andre af sommerens fester.

Den helt klassiske othellolagkage består af flødecreme, makronbund, lagkagebunde, chokoladeglasur og marcipankant. Her har Frederik Haun, bagedyst finalist, dog givet den klassiske kage et tvist med en lækker mazarinbund, chokoladebund og masser af hindbær i form af både friske hindbær, hindbærpuré og hindbærflødebolleskum.

Servér kagen for dine gæster og nyd den syrlige smag af hindbær, der passer så skønt sammen med vaniljemousse, chokolade- og mazarinbund.

Se opskrift
Othellolagkage

Køkkentid
1 t 50 min.

Ventetid
3 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Othellolagkage: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Mazarinkage m. friske hindbær

125 g marcipan
90 g smør, stuetempereret
50 g sukker
25 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1,5 æg
1/2 tsk. bagepulver
1 kniv spids salt
10 friske hindbær

Chokoladebunde

2 æg
160 g rørsukker
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g kakaopulver
2 spsk. creme fraiche
30 g mørk chokolade

Hindbærpuré

40 g frosne hindbær
5 dl kogende vand
Saften fra 1 citron

Hindbærflødebolleskum

125 g sukker
50 glukosesirup
40 g hindbærpuré
Saft fra 1 citron
1/2 vaniljestang
70 g pasteuriserede æggehvide

 

Vaniljemousse

25 g pasteuriserede æggeblommer
14 g pasteuriserede æggehvide
40 g rørsukker
2,5 blad husblas
40 g sødmælk
185 g fløde
1 vaniljestang

 

Marcipanbånd

300 g marcipan, stuetempereret
130 g flormelis
20-25 g glukosesirup

Pynt

Friske hindbær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

Mazarinkage m. friske hindbær

 

  1. Kom smør og sukker i en skål og pisk til det er luftigt.
  2. Riv marcipanen og tilsæt til smør og sukkeret. Pisk til en ensartet masse.
  3. Kom et æg i af gangen og pisk det godt ud. Pas på med ikke at piske for meget så massen skiller.
  4. Tilsæt bagepulver, kagehvedemel og salt og rør det det godt sammen.
  5. Fordel mazarinmassen i en kagering på 18 cm og tryk de friske hindbær ned i dejen.
  6. Bag i ovnen ved 190°C i 25-30 min til kagen er gylden.
  7. Lad den køle af i formen inden den skæres fri.

Chokoladebunde

 

  1. Kom æg og rørsukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
  2. Smelt smørret ved svag varme.
  3. Bland hvedemel, kakaopulver og bagepulver godt sammen i en anden skål og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
  4. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt rundt.
  5. Tilsæt creme fraiche og hakket chokolade og rør det godt sammen.
  6. Fordel massen i 2 kageringe på 18 cm.
  7. Bag midt i ovnen ved 175°C i 10 min.
  8. Lad bundene køle af i formen inden de skæres fri.

Hindbærpuré

 

  1. Hæld kogende vand over de frosne hindbær i en si og stavblend dem til en puré.
  2. Tilsæt saften fra citronen.
  3. Stil til siden.

Hindbærflødebolleskum

 

  1. Pisk æggehviderne luftige og tilsæt 25 g sukker og pisk kort.
  2. Skrab kornene fri af vaniljestangen og bland dem med hindbærpuré, glukosesirup og det resterende sukker i en gryde og rør massen sammen.
  3. Kog massen op til 117ºC. Når massen er 117ºC skal det hældes langsomt i de luftige æggehvider imens der piskes på høj hastighed. Pisk det sammen i 5-10 min indtil det er sejt og stift.
  4. Kom halvdelen af skummet i en sprøjte pose og klip et 1 cm bredt hul for enden og læg til siden.

Vaniljemousse

 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 15 min.
  2. Pisk æggeblommer, æggehvider og sukker til en luftig æggesnaps.
  3. Skrab kornene fri af vaniljestangen og bland dem i en gryde sammen med sødmælk. Varm op ved svag varme til kogepunktet.
  4. Pisk fløden til en let flødeskum.
  5. Smelt husblassen i den varme sødmælk og hæld det over æggesnapsen imens der piskes godt.
  6. Vend 1 spsk. flødeskum i massen. Gentag 2-3 gange. Kom resten af flødeskummen i og rør forsigtigt.

Marcipanbånd

 

  1. Kom marcipan, glukosesirup og flormelis i en røremaskine og ælt det sammen ved den laveste hastighed, til en ensartet masse. (Tilsæt evt. mere glukose hvis dejen skiller og ikke hænger ordentlig sammen).
  2. Lad marcipandejen køle af i fryseren 15-20 min, så den er nemmere at arbejde med.
  3. Mål kagens omkreds og højde for at finde mål til båndet.
  4. Rul marcipandejen til et tyndt bånd. Båndet skal være langt nok til at nå rundt om kagen. (Gerne lidt længere og 1 cm højere end kagen). Man kan med fordel bruge 2-3 mm tykke afstandsstykker til at rulle sin kagerulle på for et ensartet marcipanbånd).
  5. Skær det pænt til og rul det sammen til en roulade, som kan flyttes rundt om kagen.

Samling af kagen

 

  1. Placer mazarinbunden i en 18 cm kagering beklædt med kageplast langs kanten og bagepapir i bunden.
  2. Sprøjt halvdelen af flødebolleskummen ovenpå mazarinbunden i et jævnt lag.
  3. Luk til med den ene af de to chokoladebunde.
  4. Hæld den lettere afkølet vaniljemousse henover og sæt kagen på frys 5-10 min til den har sat sig lidt.
  5. Afslut med den sidste chokoladebund og sæt kagen på frys i 2 timer.
  6. Befri kagen fra kageringen og kageplasten.
  7. Beklæd kagen med marcipanbåndet.
  8. Kom den resterende flødebolleskum i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt langs kanten.
  9. Pynt midten med friske hindbær.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.