Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. eller til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
- Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (25 x 25 cm) med bagepapir, og udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Bag bunden ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle kort.
- Smør rabarberkompotten ud over bunden.
- Ælt det hele omhyggeligt sammen – der må ikke være marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarberkompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
- Befri kagen fra formen og stik små påskeæg ud med en form.
Et godt tip: Påskekagerne er lavet som makronsnitter med rabarber og du får en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten. Se også andre lækre påskekager her.