Påskekager med makron og rabarber

Disse smukke påskekager, dekoreret fint til påskeæg passer virkelig godt ind til en hyggelig påskemiddag. Kagerne kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er de tilmed både nemme at lave og nemme at pynte med enkel fin pynt.

Små fine påskekager med makron og rabarber. Disse lækre påskekage er bagt som en små makronsnitter med rabarber og det giver en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten.

Se opskrift
påskekager

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Påskekager med makron og rabarber: 3 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

10-12 påskekager

Rabarberkompot
250 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Bund
125 g flormelis
225 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. eller til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
  2. Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (25 x 25 cm) med bagepapir, og udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Bag bunden ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle kort.
  3. Smør rabarberkompotten ud over bunden.
  4. Ælt det hele omhyggeligt sammen – der må ikke være marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarberkompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
  5. Befri kagen fra formen og stik små påskeæg ud med en form.

Et godt tip: Påskekagerne er lavet som makronsnitter med rabarber og du får en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten. Se også andre lækre påskekager her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.