Sådan gør du
Mørdej:
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
- Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
- Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
- Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.
Mandelfrangipane:
- Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som selv er blendet til mel) sammen.
- Tilsæt ægget og salt, og ælt det godt sammen.
- Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (her er der brugt en stor tærtering 20 cm diameter).
- Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
- Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor).
- Bag tærten ved 210°C (190°C varmluft) i 20-25 minutter.
- Lad den køle af og server den lækre pæretærte lun eller kold med creme fraiche, vaniljeflødeis eller flødeskum.