Sådan gør du
- Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen.
- Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned.
- Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine.
- Tilsæt ægget og rør dejen homogen.
- Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.
- Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager
- Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 5-10 minutter.
- Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.
Et godt tip: Peberkager og julekager kan laves i mange sjove varianter. Leder du efter en mere klassisk udgave af peberkagerne, har vi en opskrift, der er som du kender den. Prøv også at bage klassiske vaniljekranse eller klejner, der også hører julen til.