Sådan gør du
- Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen.
- Tilsæt surdej, honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
- Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter.
- Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
- Efter dejen har hvilet, vendes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm. Smør pesto på, så det er jævnt fordelt. Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
- Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm bredde. Nu skal du sno og rulle dem.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger. Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
- Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
- Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.