Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
- Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
- Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
- Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
- Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
- Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.
Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovboller blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.