Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke. Vi har fyldt dem med skinke og mozzarella, men de kan også fyldes med de rester, I har i køleskabet.

Pirogger er en nem måde at få brugt resterne af kødsovsen eller grøntsagerne. Det lille indbagte brød er fyldt med skøn smag, som passer til alle. Måske I skal på tur eller skal bruge noget nemt til madpakken, så er en pirog med fuldkorn helt perfekt. Bag piroggerne og frys dem ned, så der er til de nemme dage. De kan også sagtens spises til aftensmad med en sprød salat til.

Se opskrift
pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pirogger med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 19 anmeldelser

Opskrift

15 pirogger

Dej
2½ dl vand
25 g gær
2-3 spsk. olie
½ tsk. groft salt
200 g Valsemøllen Hvedemel (ca.  dl)
175 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)

Fyld
1 lille glas pizzasovs
150 g skinke i strimler
100 g revet mozzarella
1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovboller blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.