Sådan gør du
Mørdej
- Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
- Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad.
- Læg den på køl i mindst 1 time.
Frangipane
- Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen.
- Tilsæt æg, citronsaft og salt.
- Ælt det godt sammen.
- Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene.
- Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter).
- Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel.
- Fyld frangipane i de ubagte tærter.
- Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.
- Lad dem køle af.
Solbærcreme
- Kog solbær og citronsaft op under låg.
- Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si.
- Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage.
- Varm lagen op igen til lige under kogepunktet.
- Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande.
- Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat.
- Smør cremen udover de afkølede tærter.
I øvrigt
- Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover.
- Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet.
- Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.