Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
- Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
- Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
- Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
- Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
- Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
- Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.
Et godt tip: En hjemmelavet pizzadej gør underværker for din pizza bianco. Lav gerne dejen dagen før, og lad den koldhæve i køleskabet. Det får dejen til at udvikle sig endnu bedre, og giver din pizzabund mere smag.