Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør sammen.
- Ælt dejen godt ved middelhastighed på røremaskine i ca. 12 min., til dejen er glat og elastisk.
- Del dejen i 2 lige store stykker. Form de 2 stykker dej lidt runde og lad dem hvile i 5-10 minutter tildækket med fugtig viskestykke.
- Rul eller tryk dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
- Del hvert dejstykke i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
- Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Pensl pølsehornene med vand eller æg og drys med sesam
- Bag dem ved 230˚C (varmluft 210°C) i ca. 10 minutter.
Et godt tip: Hvis du vil spare tid, kan du bruge Valsemøllen Grovbolle Blanding. Den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket, og er også perfekt som dej til grove pølsehorn.