Sådan gør du
Proteinboller
- Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
- Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
- Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Valsemøllen økologiske chiafrø på toppen.
- Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.
Stænger
- Skær bollerne ud i stænger og rist dem på en brødrister til de er let gyldne, eller bag brødstavene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og lækre.
- Skær grøntsager ud i stænger.
- Server en cremet hummus
Nu har du en skøn, proteinrig snack til den lille sult!
Et godt tip: Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.