Sådan gør du
Rasp
- Tænd ovnen på 180°C varmluft.
- Bræk brødet i mindre stykker og blend det halvfint. Fordel det ud på en bageplade beklædt med papir og og rist det i ovnen i ca. 3 minutter, til det er helt tørt.
- Lad det køle af og blend herefter helt fint til rasp.
Rabarbercrumble
- Skær rabarber i små tern af ca. 2 x 2 cm, og vend dem med 60 g rørsukker i et ildfast fad.
- Bland rørsukker, kornene fra en vaniljestang, rasp, havregryn og grofthakkede mandler. Smuldre smør i med fingrene til du har en crumble, og fordel den over rabarberne.
- Bag din rabarbercrumble i 10-12 minutter til den er gylden, men hvor rabarber stadig har lidt bid.
- Server med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Et godt tip: Når du bager en crumble, er det en perfekt måde, både at få brugt dit daggamle brød til rasp, men også de frugter og bær, som du måske finder i haven. Hvis det ikke er sæson for rabarber, kan du også sagtens skifte dem ud med f.eks. æbler, pærer, sommerbær eller blommer. På den måde går ingenting til spilde!