Rabarbertærte med flødeostecreme

Rabarbertærte er en ægte sommerklassiker, og denne med udgave med råmarinerede rabarber og flødeostecreme kan du godt glæde dig til smagen af sommer!

Når haven bugner med rabarber kan man lige så godt bruge dem fornuftigt og lave en skøn rabarbertærte med flødeostecreme. En nem og lækker måde at få brugt rabarberne på, og en lidt anderledes tærte der smager skønt!

Se opskrift
rabarbertærte

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med flødeostecreme: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 tærte

Råmarinerede rabarber
200 g rensede rabarber
200 g sukker

Tærtebund
180 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand

Flødeostecreme
200 g flødeost
200 g ymer
35 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. revet citronskal
2-3 tsk. citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Råmarinerede rabarber

  1. Skær rabarberne i helt tynde skiver og vend dem med sukker.
  2. Lad rabarberne trække på køl i et døgn og rør i dem et par gange undervejs. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og danne en sirupslage.

Tærtebund

  1. Bland kagemel og flormelis.
  2. Findel smørret heri – gerne ved hjælp af en foodprocessor.
  3. Saml dejen med lidt vand, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  4. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 170°C).
  5. Rul dejen ud, flyt den over i en tærteform Ø24 cm, skær kanterne til og prik bunden med gaffel.
  6. Læg et stykke bagepapir henover og fordel tørrede bønner herpå – det vil forhindre kanterne i at glide ned under bagningen.
  7. Bag tærtebunden i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
  8. Lad tærtebunden køle helt.

Flødeostecreme

  1. Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker. Smag til med revet citronskal og citronsaft.
  2. Hæld fyldet i den helt afkølede tærtebund og lad det sætte sig et par timer på køl.
  3. Fordel de råmarinerede rabarber ovenpå tærten lige før servering.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.