Sådan gør du
Råmarinerede rabarber
- Skær rabarberne i helt tynde skiver og vend dem med sukker.
- Lad rabarberne trække på køl i et døgn og rør i dem et par gange undervejs. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og danne en sirupslage.
Tærtebund
- Bland kagemel og flormelis.
- Findel smørret heri – gerne ved hjælp af en foodprocessor.
- Saml dejen med lidt vand, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
- Tænd ovnen på 180°C (varmluft 170°C).
- Rul dejen ud, flyt den over i en tærteform Ø24 cm, skær kanterne til og prik bunden med gaffel.
- Læg et stykke bagepapir henover og fordel tørrede bønner herpå – det vil forhindre kanterne i at glide ned under bagningen.
- Bag tærtebunden i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
- Lad tærtebunden køle helt.
Flødeostecreme
- Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker. Smag til med revet citronskal og citronsaft.
- Hæld fyldet i den helt afkølede tærtebund og lad det sætte sig et par timer på køl.
- Fordel de råmarinerede rabarber ovenpå tærten lige før servering.
Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.