Sådan gør du
Bagte rabarber
- Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 2 cm stykker).
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fint revet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160°C i 15-20 min.
- Fjern vaniljestangen, og lad de bagte rabarber køle lidt af, imens du forbereder tærten.
Tærtedej
- Kom quinoa og vand op i en gryde og kog quinoa til de bliver glasagtige – ca. 10-15 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad dem køle lidt.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og æg lyst og luftigt og pisk herefter rapsolie i.
- Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
- Smelt smørret og brun det en smule. Vend det forsigtigt i dejen og tilsæt revet marcipan og salt.
- Hæld dejen op i en smurt tærteform. Placer de bagte rabarberstykker i dejen og pres dem lidt ned i dejen.
- Bag rabarbertærten ved 200°C (varmluft 180°C) i 45-50 minutter.
- Lad tærten køle lidt af inden du sprøjter saltet marengs på.
Saltet Marengs
- Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
- Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold
- Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker (smag den til, så den er saltet nok – tilsæt evt. lidt mere salt).
- Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl og lav et gitterlåg af marengs. Se Ditte Julies video på metoden her
- Bag rabarbertærten i ovnen ved grill ca. 230°C i 3-5 minutter, hold øje med marengslåget bliver gyldent.
- Hold øje med din tærte hele tiden.
- Dekorer tærten som du ønsker det.