Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker og salt.
- Tilsæt mel, og ælt på røremaskine i ca. 8 minutter ved lav hastighed, til dejen er lind og slipper skålens kanter.
- Tilsæt blødt smør, og ælt det ind i dejen et par minutter.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern.
- Vend dejen ud på et bord, og lav en fordybning i midten.
- Tilsæt revet rødbede og et æg i fordybningen, og drys med ¾ græskarkerner. Fold dejen ind over hinanden, og brug en dejdeler eller en kniv til at hakke dejen i mindre stykker. Se hvordan i videoen nedenfor.
- Saml den hakkede dej til 10 rødbedebrud, og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne en spatel og hænderne til dette, så stykkerne ikke falder fra hinanden. Drys med de resterende græskarkerner.
- Lad brudene efterhæve tildækket i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft, og bag rødbedebrudene i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Et godt tip: Du kan også vælge at erstatte rødbede med andre slags grøntsager f.eks. gulerødder eller squash.