Rødbedebrud

Bag lækre og svampede rødbedebrud, som er perfekte til madpakke eller som mættende tilbehør til aftensmaden. Bag rødbedebruddene ud fra en simpel bolledej, hvor du tilsætter æg efter æltningen, som gør dine boller lækre bløde. Vi har tilsat revet rødbede, der giver bollerne en flot rødlig farve og masser af saftighed, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager, som du har til overs fra madlavningen.

Derudover har vi brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre. De 20% fuldkorn kan hverken smages eller mærkes på bageevnen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rødbedebrud: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker og salt.
  2. Tilsæt mel, og ælt på røremaskine i ca. 8 minutter ved lav hastighed, til dejen er lind og slipper skålens kanter.
  3. Tilsæt blødt smør, og ælt det ind i dejen et par minutter.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern.
  6. Vend dejen ud på et bord, og lav en fordybning i midten.
  7. Tilsæt revet rødbede og et æg i fordybningen, og drys med ¾ græskarkerner. Fold dejen ind over hinanden, og brug en dejdeler eller en kniv til at hakke dejen i mindre stykker. Se hvordan i videoen nedenfor.
  8. Saml den hakkede dej til 10 rødbedebrud, og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne en spatel og hænderne til dette, så stykkerne ikke falder fra hinanden. Drys med de resterende græskarkerner.
  9. Lad brudene efterhæve tildækket i 45 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200°C varmluft, og bag rødbedebrudene i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  11. Lad dem afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også vælge at erstatte rødbede med andre slags grøntsager f.eks. gulerødder eller squash.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.