Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde er smagen af sommervejr og den danske klassiker. En dessert der skaber sommerstemning med den søde smag af røde sommerbær.

Normalt spiser man rødgrød med fløde. Den søde, røde grød kan også spises som topping på din skyr. På den måde kan du spise dessert til morgenmad. Lækkert, ikke? Opskriften er piftet op med en lækker kerneknas, der er et perfekt modspil til den blød grød. Server den for dine sommergæster. Det kan kun skabe glæde!

Se opskrift
rødgrød med fløde

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rødgrød med fløde: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 2-3 personer til dessert eller 10 morgenmadsportioner

Rød grød
300 g friske eller optøede røde bær
70 g rørsukker
1/2 dl vand
1 spsk maizena majsstivelse + 1 spsk vand

Kerneknas
3 spsk Valsemøllen grovvalsede havregryn (25 g)
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske græskarkerner
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk. (5 g) Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 nip salt
1 tsk smør

Topping
Fløde

Sådan gør du

  1. Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand.
  2. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen.
  3. Lad blandingen trække i 15-30 min.
  4. Kog blandingen op i ca. 5 minutter., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
  5. Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring.
  6. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 minutter mere.
  7. Tag grøden af varmen.
  8. Lad grøden køle helt af.
  9. Opbevares på køl.

Kerneknas:

  1. Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne.
  2. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
  3. Server den kolde rødgrød med fløde og kerneknas. Velbekomme!

Et godt tip: Spis din rødgrød med fløde på en lidt sundere måde. Bland lidt fløde i din skyr og top den med rødgrød og kerneknas. På den måde kan du få lækker dessert til morgenmad. Mums!

 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.