Sådan gør du
- Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand.
- Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen.
- Lad blandingen trække i 15-30 min.
- Kog blandingen op i ca. 5 minutter., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
- Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring.
- Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 minutter mere.
- Tag grøden af varmen.
- Lad grøden køle helt af.
- Opbevares på køl.
Kerneknas:
- Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne.
- Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
- Server den kolde rødgrød med fløde og kerneknas. Velbekomme!
Et godt tip: Spis din rødgrød med fløde på en lidt sundere måde. Bland lidt fløde i din skyr og top den med rødgrød og kerneknas. På den måde kan du få lækker dessert til morgenmad. Mums!