Sådan gør du
Kompot
- Del blommerne i både, vend med sukker og vaniljesukker.
- Bages ved 180°C (varmluft 160°C) i 30-45 minutter til blommerne er møre.
- Lad kompotten køle helt.
Bund
- Pisk sukker og vaniljesukker hvidt med æg.
- Hak mandlerne fint i en minihakker.
- Vend bagepulver sammen med kagemelet.
- Vend mandler og kagemel i æggene.
- Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir til den ca. måler 30×34 cm.
- Bages i 10-15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C). Tjek bunden første gang efter 10 minutter og herefter hvert følgende minut. Bliver bunden for sprød, bliver den svær at rulle.
- Vend den færdigbagte bund over på et nyt stykke bagepapir med oversiden nedad.
- Mens bunden stadig er lun for-rulles den. Lad bunden forblive oprullet mens den køler helt. Dette gør det nemmere at rulle den fyldte roulade sammen senere.
- Rul forsigtigt bunden ud igen og smør den med flødeskum. Fordel kompotten ovenpå.
- Rul rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret.
- Drys med flormelis og server.
Et godt tip: Denne roulade er lavet med en skøn blommekompot. Er blommer ikke i sæson, kan du sagtens bruge andre typer af kompot. Lav fx en skønt kompot af rabarber, jordbær eller æble. Det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide!
Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.