Sådan gør du
Lav din chokoladeganache dagen før, så kan være sikker på, at den har sat sig.
Chokoladeganache
- Bring fløden i kog i en gryde.
- Hak hvid chokolade groft, og kom det i en skål sammen med appelsinsaften og skallen fra en økologisk appelsin.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til det er smeltet.
- Sæt ganachen på køl i minimum 12 timer til den har sat sig.
Rugbrødsbunde
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
- Blend rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, til det er helt fint.
- Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps.
- Bland det hakkede rugbrød og nødder med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver i en skål. Vend blandingen med æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem i dejen med en dejskraber.
- Smør 2 springforme (20 cm) med smør, og fordel dejen heri.
- Skru ovnen ned på 180°C, og bag bundene i 10-12 minutter til de er gyldne.
- Tjek evt. med en kødnål eller gaffel, om bundene er færdige.
Saml lagkagen
- Tag ganachen ud fra køl, og pisk den luftigt og let.
- Fyld ganachen i en sprøjtepose. Hvis du vil lave flotte mønstre på lagkagen, kan du sætte en tyl i sprøjteposen.
- Sæt den ene bund på et fad og sprøjt ganachen på.
- Smør ud med en kniv og kom derefter den anden bund ovenpå.
- Sprøjt et lag ganache på toppen af rugbrødslagkagen, og pynt med grofthakkede hasselnødder og lidt appelsinskal. Så er kagen klar til servering!