Sådan gør du
- Lun kærnemælk og vand til ca. 30 ˚C, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen.
- Ælt dejen i mindst 15 min. i en køkkenmaskine eller med en håndmixer, til dejen er cremet og blød.
- Tilsæt chokoladen skåret i grove stykker og rør rundt til chokoladen er fordelt.
- Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til flade boller.
- Det er en fordel at have fugtige hænder under denne proces, da dejen er klistret.
- Tril bollerne i hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner.
- Kom bollerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
- Bag dem ved 180 ˚C i ca. 25-30 min.
Et godt tip: Skal det være endnu nemmere at bage de lækre rugsnacks med chokolade og nødder? Så kan du med fordel bruge en af Valsemøllens Rugbrødsblandinger til grunddejen, og fylde den med lækker chokolade, kerner og nødder. Ellers kan vi også anbefale dig at prøve en af vores andre opskrifter på mættende snacks som fx disse energibarer eller en portion grove pizzasnegle.