Sådan gør du
- Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske. - Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
- Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
- Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
- Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
- Lad dem hæve i 45-60 minutter.
- Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.
Et godt tip: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.
Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.