Rugsnacks med chokolade og mandler

Pep madpakken op med disse lækre rugsnacks med chokolade og mandler – med andre ord groft og sundt rugbrød med et sødt twist. Selvom de smager syndigt, er de proppet med fuldkorn.

Fuldkorn til maven behøver nemlig ikke at være hverken tungt, tørt eller kedeligt! Prøv at bage disse herlige rugsnacks med rugkerner, rugmel, mørk chokolade og knas fra hakkede mandler. Og så er de nemme at bage! Tag dem med i madpakken eller smid dem i tasken på vej til sport eller på tur i skoven.

Se opskrift
Rugsnack med chokolade og mandler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
90 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnacks med chokolade og mandler: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

100 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
20 g gær
3 dl lunkent vand
200 g Valsemøllen Dansk Rugmel
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
200 g mørk chokolade
100 g mandler
Vand til pensling
Valsemøllen Økologiske Chiafrø

Sådan gør du

  1. Kom skårne rugkerner i en gryde med kogende vand. Kog dem op og lad dem koge i et par minutter. Sluk
    og lad dem trække i 30 minutter. Afdryp, hvis der er overskydende væske.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – ca. 37 grader.
  3. Rør rugmel og salt i gær og vand. Massen er klistret. Kom rugkerner i og rør kakao, salt og sukker i.
  4. Hak chokolade og mandler og rør begge dele i dejen.
  5. Læg bagepapir på en bageplade, sæt klatter af dej med en våd ske på pladen og drys dem med chiafrø.
  6. Lad dem hæve i 45-60 minutter.
  7. Bag rugsnacks’ne ved 180 grader, varmluft i ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og nyd dem indenfor 1-2 dage.

Et godt tip: Hvis du vil, kan du undlade sukkeret. Rugsnacks’ne kan sagtens fungere uden.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.