Sådan gør du
Dag 1: Biga dej
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør sammen til en ensartet masse.
- Tildæk skålen med film eller et viskestykke, og lad dejen stå fremme på køkkenbordet indtil næste dag.
Dag 2: Bolle dej
- Hæld mel, gær, 360 g vand og din biga dej i en røremaskine.
- Ælt dejen i din røremaskine i 8 minutter. De første 4 minutter i langsomt tempo, og de sidste 4 minutter i medium tempo.
- Tilsæt 140 g vand mens dejen kører i lavt tempo på røremaskinen.
- Lad røremaskinen køre i høj hastighed i 4 minutter.
- Tilsæt salt, og lad røremaskinen køre i 2 minutter.
- Læg dejen i en bradepande, og lad den hæve i 60 minutter tildækket.
- Sæt dejen på køl i minimum 12 timer.
Dag 3: Afbagning af bollerne
- Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et olieret bord.
- Del dejen i 18 lige store stykker.
- Vend bollerne i enten ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller blå birkes.
- Sæt bollerne ind midt i ovnen, og sænk temperaturen til 200°C. Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.
Tip: Du kan også sagtens bruge en skål som almindeligt, hvis du ikke har plads til en bradepande/fad i køleskabet. For nogle er det nemmere at forme ensartede boller ved at have dejen liggende i en bradepande.