Rustikke boller med biga dej

Bag rustikke boller med biga dej. Med vores nye ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, får du rustikke boller lavet på en biga dej, der er perfekt til eftermiddagskaffen eller madpakke. Drys bollerne i birkes, hvedemel eller hvad du lyst til. Biga dej er en fordej eller tynd surdej, som tilsættes i dejen. Ved at bruge biga dej, får du en sej skorpe og store huller i krummen.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke boller med biga dej: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

18 boller

Biga dej:

300 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
300 g vand
1 g  gær

Landbrød:

700 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
30 g salt
10 g gær
360 g vand
140 g vand (skal bruges senere i opskriften)

Sådan gør du

Dag 1: Biga dej 

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og rør sammen til en ensartet masse.
  2. Tildæk skålen med film eller et viskestykke, og lad dejen stå fremme på køkkenbordet indtil næste dag.

Dag 2: Bolle dej

  1. Hæld mel, gær, 360 g vand og din biga dej i en røremaskine.
  2. Ælt dejen i din røremaskine i 8 minutter. De første 4 minutter i langsomt tempo, og de sidste 4 minutter i medium tempo.
  3. Tilsæt 140 g vand mens dejen kører i lavt tempo på røremaskinen.
  4. Lad røremaskinen køre i høj hastighed i 4 minutter.
  5. Tilsæt salt, og lad røremaskinen køre i 2 minutter.
  6. Læg dejen i en bradepande, og lad den hæve i 60 minutter tildækket.
  7. Sæt dejen på køl i minimum 12 timer.

Dag 3: Afbagning af bollerne 

  • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et olieret bord.
  • Del dejen i 18 lige store stykker.
  • Vend bollerne i enten ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller blå birkes.
  • Sæt bollerne ind midt i ovnen, og sænk temperaturen til 200°C. Bag bollerne i 20-25 minutter til de er gyldne.

Tip: Du kan også sagtens bruge en skål som almindeligt, hvis du ikke har plads til en bradepande/fad i køleskabet. For nogle er det nemmere at forme ensartede boller ved at have dejen liggende i en bradepande.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.